Étkezés online befizetése - befizetési időpontok

Tisztelt Szülők!

Ezúton is szeretnénk figyelmüket arra felhívni, hogy az étkezés kártyával történő online befizetésére új online felületünkön még a mai nap (09.20.) végéig van lehetőségük – a befizetésre nyitva álló aktuális havi időablak a nap végén lezár. Amennyiben valaki ezt az időpontot elmulasztaná, kollégáink az eddig megszokott módon elküldik Önöknek emailben az adott hónapra vonatkozó díjbekérőt, ami alapján átutalással befizethetik az étkezés díját. ...

magyar

Önkéntes nap

Kedves Szülők!
 
Az Önök segítségével és a Körber Hungária Kft. támogatásával ezúton meghívjuk Önöket a szeptember 30-án, 8:30-14:00 óra között megszervezésre kerülő önkéntes napra, ahol terveink szerint felújítjuk az iskolaudvaron lévő padokat, virágosládákat, kerítéselemeket, valamint az ablakrácsokat és a futballpálya drótkerítésének egy részét is.

Jelentkezni szeptember 28-ig tudnak az emil.koch@koerber.com e-mail címen. ...

magyar

Jön a BICIbusz

Tisztelt Szülők!

A pécsi Bicibusz projektről – amely a kerékpáros közlekedést népszerűsíti a diákok körében – még az előző  tanév végén, májusban küldtünk  tájékoztatást. A visszajelzések alapján többen is bekapcsolódnának a kezdeményezésbe, ezért a szervezőkkel ismét felvettük a kapcsolatot. Kérjük az érdeklődőket, hogy ...

magyar

67. FUEN kongresszus Pécsett

Szeptember 7. és 10. között Pécsett került megrendezésre a 67. FUEN kongresszus. Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) az európai autochton nemzeti kisebbségek, nemzetiségek és nyelvi közösségek legfőbb képviseleti és legnagyobb ernyőszervezete. ...

magyar

A Deutsch-Europäisches Bildungswerk volt a vendége a KVI-nek

Szeptember 8-án a Deutsch-Europäisches-Bildungswerk in Hessen (DEBWH) e.V. egyesület német delegációja vendégeskedett a Koch Valéria Iskolaközpontban.  Az egyesület nemrégiben egy egyhetes szemináriumot szervezett "Találkozás és megértés" címmel. ...

magyar

Pro Communitate díjban részesült a Fünfkirchen-Leőwey Táncegyüttes

Szeptember 1-je  Pécs Város Napja. A Fünfkirchen-Leőwey Táncegyüttes a magyarországi német és a magyar kultúra, valamint  a hagyományőrzés megóvása érdekében öt évtized során tett kiemelkedő művészi munkássága elismeréseként  Pro Communitate díjban részesült. A díjat a tánccsoport utánpótlás-vezetője, Mausz Judit vette át. Gratulálunk a kitüntetéshez. ...

magyar

Változás az étkezés megrendelésében

Tisztelt Szülők!

Változik az óvodai, iskolai és kollégiumi étkezés megrendelésének módja, ezért tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. augusztus 21-től  - már a szeptember havi étkezésre vonatkozóan - az alábbi linken elérhető lesz a "Koch Valéria Iskolaközpont - Menza rendelés" weboldal. A weboldal segítségével lehet megrendelni intézményünk aktuális és következő havi étkezési szolgáltatását, illetve bejelenteni az étkezés lemondását. ...

magyar

Nyári információk - Infos für den Sommer

Kedves Diákok és Szülők!

A tanítás befejezése utáni nyári iskolai eseményekre szeretnénk felhívni figyelmeteket / figyelmüket.

Liebe Schüler und Eltern,

wir möchten Euch / Sie auf einige Termine nach dem Abschluss des Unterrichts aufmerksam machen.

Undefined

Jövő tanévi iskolai étkezésre vonatkozó információk - FONTOS

Tisztelt Szülők!

A jövő tanévi iskolai étkezésre vonatkozó információkat (Tájékoztató levél, 2023/2024. tanév) a honlapunkon a  Gyorselérés / Étkezés igénybevétele menüpont alatt találják.

A további részletekért kérjük, olvassák el figyelmesen tájékoztatásunk maradék részét is.

magyar

Nemzetiségi kvízverseny - Pécser Nationalitäten-Quiz-Wettbewerb

Idén első alkalommal, de hagyományteremtő jelleggel került megrendezésre az I. Pécsi Nemzetiségi Kvízverseny, amelyen a kilencedik évfolyamról iskolánk két csapata is részt vett. A Pécsett élő nemzetiségekre vonatkozó interaktív kérdéseket és feladatokat a diákoknak a várost járva kellett megoldaniuk, a „Kékfestők“ csapatunk a harmadik, a „Stifolder“ pedig a negyedik helyen végzett.

In diesem Jahr fand zum ersten Mal der Pécser Nationalitäten-Quiz-Wettbewerb statt, an dem zwei Teams aus der neunten Klasse unserer Schule teilnahmen. Die Schüler mussten die interaktiven Fragen und Aufgaben zu den in Pécs lebenden Nationalitäten lösen, indem sie online und in der Stadt recherchierten. Unser Team "Blue Painters" belegte den dritten und "Stifolder" den vierten Platz.

Undefined

Nyári iskolai ügyelet - Öffnungszeit des Sekretariats in den Ferien

A nyári szünetben iskolai ügyintézés céljából minden szerdán ügyeletet tartunk az iskola titkárságán 8.00 és 12.00 óra között. Kérjük az ügyeleti idők betartását.  
Kellemes nyarat és jó pihenést kívánunk!

Während der Sommerferien ist das Schulsekretariat jeden Mittwoch von 8.00 bis 12.00 Uhr für schulische Angelegenheiten geöffnet. Bitte die Öffnungszeiten beachten.  
Wir wünschen Ihnen und unseren Schülern einen schönen Sommer und gute Erholung!

Undefined

ERASMUS+ KA1

Iskolánk Erasmus+ Akkreditációt nyert 2022-ben KA1-es programokra, amelyek lehetőséget biztosítanak az iskolaközpont tanárainak, hogy külföldi továbbképzéseken és hospitálásokon vegyenek részt, így frissítve nyelvtudásukat és módszertani eszköztárukat. ...

magyar

Diákcsere Berchtesgadennel - Schüleraustausch mit Berchtesgaden

Idén ünnepeljük a CJD Berchtesgaden és a pécsi Koch Valéria Iskolaközpont közötti diákcsere 30. évfordulóját. Ezúttal 24 hetedik osztályos diák töltött egy hetet Berchtesgadenben. A folytatás 2023 szeptemberében következik itt Pécsett.

In diesem Jahr feiern wir das 30-jährige Jubiläum des Schüleraustausches zwischen dem CJD Berchtesgaden und dem Valeria Koch Bildungszentrum Pécs. Diesmal verbrachten 24 Schülerinnen und Schüler der siebten Klassen eine Woche in Berchtesgaden. Die Fortsetzung folgt im September 2023 hier in Pécs.

Undefined

Medve Matek - Mathewettbewerb Bären-Mathe

A Zsolnay Negyedben rendezték meg a Medve Matek szabadtéri matematikaversenyt. A résztvevő háromfős csapatok hét korcsoportban indulhattak és izgalmas feladatokat oldhattak meg a szabadban. Iskolánkból 51 tanuló jelentkezett a versenyre, mindannyian arany vagy ezüst fokozatot értek el.

Der Medve-Matek (Bären-Mathe) Wettbewerb fand im Zsolnay-Viertel unter freiem Himmel statt. Die teilnehmenden Dreierteams wurden in sieben Altersgruppen eingeteilt und hatten die Möglichkeit, spannende Aufgaben im Freien zu lösen. Einundfünfzig Schüler unserer Schule haben an dem Wettbewerb teilgenommen und alle haben Gold oder Silber erreicht.

Undefined

Diákolimpia - Schülerolympiade

A Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Országos Döntőjén Hefner Laura 2.c osztályos tanuló VSK1 kategóriában szabadgyakorlatával a 6., karika gyakorlatával a 9. helyet szerezte meg. Szeretettel gratulálunk!

Beim Landesfinale der Rhythmischen Sportgymnastik-Schülerolympiade belegte Laura Hefner, Schülerin der Klasse 2.c, in der Kategorie VSK1 mit ihrer freien Übung den 6. Platz und mit ihrer Reifenübung den 9. Platz. Herzlichen Glückwunsch!

Undefined

Oldalak

Subscribe to Koch Valéria Iskolaközpont RSS