Rólunk

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm honlapunkon.

A Koch Valéria Iskolaközpont koedukált kollégiuma 2003 óta működik. 110 középiskolai diákot tudunk elhelyezni 2-3 ágyas fürdőszobás szobáinkban. A tanulóknak igyekszünk második otthont és nyugodt körülményeket biztosítani a tanulmányaikhoz, emellett sok érdekes programot és szakkört szervezünk, hogy a szabadidejüket is hasznosan tudják tölteni. Többek között ősszel és tavasszal kirándulunk a Mecsekbe, színházba, moziba és hangversenyekre járunk, korcsolyázni megyünk a jégpályára, évente legalább egy projektnapot tartunk egy baranya megyei településen. Szakköreinkről  és tanárainkról részletes információkat találnak honlapunk további oldalain.

Német nemzetiségi szakkollégium és bázisintézmény vagyunk, nagy hangsúlyt fektetünk a magyarországi német nemzetiség hagyományápolására, a német nyelv tanítására és a kollégiumpedagógiai módszerek fejlesztésére és továbbadására.

Elsősorban a Koch Valéria Gimnázium tanulói kapnak nálunk kollégiumi elhelyezést, de várjuk a jelentkezésüket olyan diákoknak is, akik Pécs város más középfokú intézményében tanulnak.

 

Werner Gábor
kollégiumi intézményegység-vezető

 

Menütérkép

  Facebook oldalunk 
  Elérhetőségeink 
  Események 
  Tanáraink 
  Szakkörök 
  Szálláslehetőség 
  Letölthető dokumentumok

 

magyar