Nikolaus Lenau emlékműsor

Nikolaus Lenau születésének 220. évfordulója alkalmából a Német Kelet-európai  Kulturális Fórum megbízta a Valeria Koch Gimnázium diákjait egy kis megemlékezés megszervezésével. Szigriszt Adrienn tanárnő németórákat szentelt a romantika tanulmányozásának, Dávid Gabriella a helyszínt, a médiajelenlétet szervezte és a háttérben gondoskodott a meghívott vendégekről.

A 11.B osztály német csoportja alaposan foglalkozott a költő életrajzával, és olyan jeleneteket választott ki életéből, amelyeket a mai fiatalok szemszögéből, mai viszonyok között izgalmasan lehetett színpadra állítani. A színdarabot a költő melankolikus művei szakították meg, amelyeket a német munkaközösség tanárai szavaltak. Flórián Eszter hegedűjátéka, valamint Beck Bernadett, Günter Rebeka és Vidák Zsanett művészien megtervezett rajzai az egyetemes költészet jegyében méltó aláfestést nyújtottak. Mind a program résztvevői, mind a közönség tagjai örömüket fejezték ki, hogy "nem volt unalmas" - ha a diákok ezt mondják, akkor a tanárok is több, mint elégedettek lehetnek.

Köszönjük vendégeinknek, hogy eljöttek, a Kulturforumnak a kezdeményezést; a megemlékezés minden résztvevőjét pedig dícséret és köszönet illeti!