Az érettségi találkozó olimpikonjai - avagy szervezés a Covid-19 idején

Úgy voltunk vele, mint a "nagyok" az olimpiával: érettségi találkozó nem maradhat el!

A Koch Valéria Iskolaközpont harmadikként érettségiző osztályaként (nem elírás: első és utolsó esetben állt egyetlen osztályból az évfolyam) 2020-ban volt esedékes a 20. érettségi találkozónk. Mint abban az évben mindent, nekünk is halasztanunk kellett a Covid-19 miatt. Örök emlék marad a vírus és pandémia ideje mindannyiunknak - akárcsak a suliban eltöltött idő, amire egy éves késéssel, a 2021. júniusában megtartott találkozón tudtunk végre visszaemlékezni.

Többszöri időpont változtatást követően nagyjából két hét alatt állt össze a program, a legegyszerűbb a legnagyszerűbb elve alapján: csak üljünk egy asztalnál, együnk, igyunk, beszélgessünk és élvezzük egymás társaságát.

Így is történt, szép számmal vettünk részt diákok és tanárok is - mindenkin érezhető volt némi eufória, hogy kiszabadulhattunk az elmúlt egy év után.

Megállapítottuk, hogy csak mi öregszünk, tanáraink nem!

Fájdalmas hiányérzetet jelentett, hogy rajongott általános iskolai osztályfőnökünk, Mándli Gyula bácsi már nem lehetett közöttünk.

A résztvevők vidámsága és életkedve igyekezett ugyanakkor pótolni a hiányzókat, a találkozó a "terveknek" megfelelően sikerült: ültünk, és csak mondtuk, és mondtuk, és mondtuk...

Erre az eseményre mindig is úgy fogunk visszaemlékezni, mint a 2020-as érettségi találkozóra, amit 2021-ben tartottunk - akárcsak az olimpiára…

Molnár Bea

magyar