A tanév rendje június 2-tól

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A Köznevelésért Felelős Államtitkárság 2020. május 20-i közleménye szerint a járványveszély mértékének csökkenése lehetővé teszi, hogy az óvodák és a bölcsődék a vidéki megyékben május 25-től visszatérjenek a normális működési rendhez. Erre azért is szükség van, mert a szülők szabadsága sok esetben elfogyott, dolgozniuk kell.

A köznevelési intézményekben a tantermen kívüli, digitális munkarend a tanév végéig, azaz június 15-éig érvényben marad, és a tanév hossza sem változik.

Az iskolákban június 2-ától engedélyezett a pedagógusok és tanulók oktatási célú találkozása,  kis csoportos konzultációk megtartása. Ezeknek célja az elmúlt hónapok tudásának megerősítése vagy az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása, valamint igény esetén a tanév lezáráshoz szükséges teljesítménymérés és számonkérés. 

Ugyancsak június 2-ától június 26-áig valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyermekek felügyeletét – amelyet iskolánk eddig is folyamatosan biztosított – és ezzel párhuzamosan az étkeztetést. Kérjük, hogy aki gyermeke felügyeletére igényt tart, azt az időpont megadásával az osztályfőnöknek jelezze, illetve az étkezésre vonatkozó kérését a menza@dus.sulinet.hu e-mail címre kérjük elküldeni 2020. 05. 26-án (kedden) 16:00 óráig.

Az eddigi bejelentések alapján június 15-e után intézményi hatáskörben napközis táborokat is lehet szervezni a járványügyi szabályok betartása mellett, illetve már engedélyezik az ottalvós táborokat is. A nyári táborok kapcsán zajlanak még az egyeztetések, így a június 26-a után általunk tervezett, hagyományos iskolai táborainkról (sporttábor az iskolában, orfűi vízi tábor, balatoni tábor) később tudjuk informálni Önöket.

A ballagásokra és a tanévzárókra vonatkozóan a kormány kérése az intézmények felé az, hogy ezeket az ünnepségeket „átgondoltan, kevesebb résztvevővel, akár az adott osztályok számára a hagyományostól eltérő, az egyidejű tömeges jelenlétet mellőző módon”, ne kötelező jelleggel szervezzék.  Hasonló módon javasolják megszervezni a bizonyítványok kiadását is.

A 12. A és B osztályok ballagását és számukra a bizonyítványosztást június 16-án és 17-én osztálykeretben tartjuk 17:00 órakor. A 8. évfolyam ballagását hasonló módon tervezzük, június 12-én, pénteken 16.00 és 18.00 órakor. A többi évfolyam számára nem tartunk tanévzárót. Az év végi bizonyítvány a MOZA naplóban lesz megtekinthető, valamint július 1-je után szerdai napokon a titkárságon átvehető.

A leendő első osztályos szülőknek az osztályfőnökök küldik meg a júniusban, a kollégium aulájába tervezett szülői értekezletek időpontját. 

A leendő 9. évfolyam beiratkozását 2020. június 23-ára (9. A és B) és 24-ére (9. C és N) szervezzük a hagyományos módon, tehát számítunk minden leendő diák személyes megjelenésére. A torlódás elkerülése végett időpontot lehet egyeztetni a titkárságon: 72/514-195. A beiratkozáshoz szükséges információkat a honlapon tesszük közzé.

Pécs, 2020. 05. 21.

                                                                                   Amreinné Pesti Ágnes

    intézményvezető

magyar