Úrnapi körmenet Pécsett: A hit és a közösség ünnepe

Úrnapi körmenet Pécsett: A hit és a közösség ünnepe

Múlt vasárnap ünnepeltük Pécsett az Úrnapját, ami nem csak a katolikus közösség, hanem az egész város ünnepe. Különösen is nagy öröm számunkra, hogy iskolánk tanulói ünnepi népviseletükkel vettek részt a városi szentmisén.

Egy színes kép: Lányaink ünnepi viseletben
Az elsőáldozáskor viselt ünnepi ruha nemcsak hitünk szimbóluma, hanem kulturális gyökereink és közösségünk kifejezője is. A gyönyörű fehér szoknyák és művészien elkészített fejdíszek még ünnepélyesebbé tették a körmenetnek.

Közösség és hit: Körmenet a városon keresztül
A körmenet a pécsi székesegyházban kezdődött, és az óváros festői utcáin haladt végig. Felföldi László püspök úr, majd a ministránsok vezették a körmenetet, a hívők pedig követték a díszes monstanciában lévő oltáriszentséget, Az utcák tele voltak hívőkkel és nézőkkel, akik imádságokkal és énekekkel fejezték ki áhítatukat.

Diákjaink a körmenet előtt virágkosarakat vittek, melyekből rózsaszirmokat szórtak. Ez a gesztus a tisztelet és az áldás szimbóluma, amely a városra és lakóira száll. A lányokat és fiúkat szülők, tanárok és sok közösségi tag kísérte, akik büszkén és meghatottan követték az eseményt.
Az Úrnapi körmenet nemcsak vallási esemény, hanem jelentős kulturális ünnep is Pécsett. Összeköti az embereket, és emlékeztet közös értékeinkre és hagyományainkra, amelyek erősítik közösségünket. Diákjaink részvétele hagyományos viseletükben csodálatos példája annak, hogyan tartjuk életben a hagyományokat, és adjuk tovább a fiatalabb generációknak.

Köszönet és elismerés

Szívből jövő köszönet illeti meg az összes szülőt, tanárt és közösségi tagot, akik részt vettek a körmenet előkészítésében és lebonyolításában. Az önök hozzájárulása és támogatása emlékezetessé tette ezt a napot a gyerekek és az egész közösség számára. Külön köszönet illeti tanulóinkat is, akik elkötelezettségükkel és örömükkel képviselték iskolánk és közösségünk hitét és hagyományait. Már várjuk a következő évet, amikor ismét együtt ünnepelhetjük ezt a különleges napot.

 

További fotók